Здорові діти - здорове суспільство

238

Проект для с. Голодьки передбачає встановлення сучасного спортивного майданчика, який міститиме в собі тренажери для багатьох видів м’язів осіб різних вікових категорій. Користуватися тренажерами зможуть школярі, молодь та інші жителі села Голодьки. Даний проект необхідний для активного та здорового способу життя дітей та  молоді. Спортивний  майданчик - це цілий світ, де діти та молодь спілкуються, дружать, змагаються, пізнають світ. Батьки хочуть бачити свою дитину щасливою, здоровою, незнайомою з хворобами. Здоров'я дітей – це  найвигідніше вкладення коштів. Дітям рух і спорт необхідні, як повітря. Саме тому дитячі спортивні  майданчики  притягують дітей,  як магніт. Спортивний  майданчик впливає  на розвиток хорошої осанки, чинить благотворну дію на вестибулярний апарат, заспокоює нервову систему, сприяє  розвитку відчуття простору.

Проблема: на території села  Голодьки на жаль на сьогоднішній день немає можливості у дітей та молоді, займатися спортом. Проблема полягає в тому, що відсутність спортивного майданчика, обладнаного сучасними вуличними тренажерами, неможливість для багатьох сімей користуватися платними послугами у сфері фізичного виховання дітей, витрата свого вільного часу перед телевізором, комп’ютером, гаджетами  призводить до погіршення здоров′я населення села. Тому створення місця, яке буде доступним для занять фізичною культурою усіх вікових категорій, є вкрай актуальним. По Україні протягом останніх років є статистика до погіршення стану здоров'я дітей, особливо шкільного віку. І це є проблема, яка може зумовити формування фізичного неповноцінного покоління, яке потребуватиме значних витрат на лікування і підтримання життєдіяльності. Організм дитини шкільного віку перебуває в стадії розвитку функцій, безперервного вдосконалення, тому комплекс засобів фізичного виховання повинен забезпечувати рішення основної задачі - виховання здорового, повноцінного і гармонійного розвитку дитини.

Мета проекту: придбати та встановити спортивний майданчик  для дітей шкільного віку та молоді, дати можливість займатись тренуваннями та спортом на відкритому повітрі, відповідно забезпечити умовами для самореалізації, розвитку власних здібностей, проведення корисного фізичного та культурного виховання. Створити умови організації і проведення фізкультурно-спортивних заходів серед дітей та молоді, залучення їх до занять фізичною культурою та спортом, забезпечення пропаганди здорового способу життя.

 Для кого цей проект: у нас є багато дітей та молоді, які займаються в місті Хмільнику в різних  спортивних секціях, тому особливо їм необхідний обладнаний спортивний майданчик для вдосконалення своїх навиків, розвитку та формуванню різних груп м’язів. Наші спортсмени  неодноразово брали участь у боях та займали призові місця і отримували кубки за перемоги. Тому реалізація проекту дасть можливість створити належні умови для розвитку спортивної і здорової молоді, а здорова молодь це – здорова нація, наше майбутнє покоління. Якщо молодь  буде впевнена в тому, що про них  дбають то в майбутньому ми будем мати здорову, впевнену, згуртовану та цілеспрямовану у собі заміну. А також  спортивний майданчик дасть змогу молодому поколінню виховувати, навчати молодших та дати приклад дорослим. Що все в житті можливо, якщо працювати спільними зусиллями  то можна досягти хороших результатів та мати своїх спортсменів, які будуть прославляти перемогами свій Хмільницький район і нашу Україну.

План заходів з реалізації проекту:

1. Закупівля обладнання через систему Prozoro.

2. Інформування населення, батьків, педагогічний колектив, дітей щодо заходів проекту та наслідків його реалізації для громади.

3. Визначення  та розчищення ділянки у відповідному місці для встановлення спортивного майданчика.

4. Придбання обладнання спортивного  майданчика та аксесуарів до нього (лавки, тренажери, бруси, турніки, колода для пресу тощо)..

5. Виконання робіт з монтажу спортивного майданчика.

 Ключові показники оцінки результату проекту: встановлення спортивного майданчика в селі Голодьки, створить сприятливі умови для організації  спортивного дозвілля дітей та молоді, розвитку фізичної культури та спорту, зміцнення здоров’я, задоволення потреб у руховій активності, досягнення високого рівня працездатності засобами фізичної культури та спорту, внутрішнього психологічного комфорту та гармонії стану дітей, профілактику і боротьбу з дитячим ожирінням і хворобами. Встановлення спортивного майданчика допоможе створити позитивний імідж Хмільницької міської ради серед більше ніж 200 жителів села і буде нагадувати жителям про підтримку і швидке реагування на потреби громади. Охоплення населення за рахунок установки майданчика складе більше 50 осіб. Громада надіється на реалізацію цього проекту, який принесе користь дітям та молоді.

 

  • Статус: Допущений до голосування
  • Автор: Бронюк Леся Олександрівна
  • Бюджет: 199880 грн
  • Категорія: Спорт
  • Дата реєстрації: 01.07.2021
  • Номер проекту: 34